SEARCH

Nytt kjøkken for 0 kroner

Nytt kjøkken for 0 kroner

Jeg bor ganske lite, og føles  i grunn «bare» som en standarisert Tupperware-boks, som er til å flytte rett inn i;  satt sammen av ferdigproduserte Lego-klosser. Over tid har jeg fått det mer og mer som mitt hjem, der jeg får hentet meg inn i min egen lille hule.

Men blir man noen gang helt fornøyd? Det er så lett å bli lurt av at ting ikke er bra nok. Jeg er en rastløs sjel og liker forandringer, og det hvite Norema-kjøkkenet har irritert meg mer og mer…selv om jeg er glad for å i det hele tatt ha et kjøkken med oppvaskemaskin (i HVIT PLAST?!?!, ha ha), som gjør at jeg slipper å vaske opp for hånd. Det er det verste jeg vet!

Men nye kjøkken koster mye, håndverkere koster mye og ikke minst; det tar tid. I spontanitetens høyborg, her hvor jeg bor, bestemte jeg meg å male hele greiene, og fikk faktisk noe restemaling av ei venninne, fra Pure and Original i fargen «Aubergine». Ja, hvorfor ikke – hva kan gå galt?! Jeg liker mørke nyanser, alltid gjort, så jeg gikk til angrep på de hvite flatene fra Norema, og den hvite plasten fra Bosch, samt den ekle, gulna plasten på vifta over komfyren.

Med litt nøyaktighet, tålmodiget, sparkel, maskeringsteip, maling og spray, gikk kjøkkenet fra å være hvitt og irriterende, til mørkere og roligere for hodet mitt. Jeg synes ikke det ble så verst – og jaggu skiftet jeg like gjerne spisebord i samme slengen, slik at vi kan være flere her på frokoster, bruncher, luncher, middager og det som verre er.

Jeg fikk altså «nytt kjøkken» til 0 kroner. Eller det er bare løgn, men det høres jo flott ut. Jeg kjøpte en sort spray til 99 kroner og to pensler til prosjektet. Så kanskje det hadde vært mer riktig å si «Nytt kjøkken til 647 kroner»?! Uansett; billigere enn et helt flunka nytt et.

 

Kjøkkenet før: Et standard hvitt Norema-kjøkken. Bilde: Yvonne Wilhelmsen/ Vakre Hjem og Interiør

 

 

 

 

 

 

You May Also Like

Leave a Reply