SEARCH

Bærekraftig kos

Bærekraftig kos

//annonse

Jeg har fått en helt annen måte å tenke på, noe som har utviklet seg gjennom de siste årene. Det har vært år med relativt høyt konsum av trendprodukter, særlig klær. Det har vært år preget av å skille seg ut og markere seg gjennom å vise at jeg er “oppdatert” på trender & co. Det har gjort meg ganske lei og jeg merker at svært mange ikke tar så veloverveide valg når det gjelder sitt eget forbruk. Ikke med tanke på sin egen økonomi, men basert på at jorden vår ikke tåler mer. Vi lever på lånt tid, og fremover trenger vi å se mer innover oss for å gjøre det hver og en av oss kan, for å redde jorden. (og så er trender på denne måten ganske avlegs…)

«bønnene er fra den Dominikanske Republikk og er produsert gjennom Cocoa Life, et program for bærekraftig kakaoproduksjon.»

 

Freia Premiums Petit er også en utrolig deilig og elegant sjokolade til kaffen.

 

 

I det ligger det å satse mer på bærekraftig produksjon – kjøpe mindre, og kjøpe bedre. Det er en linje jeg har lagt meg på mer og mer, og kjøper svært lite klær. Leiligheten min består nesten utelukkende bare av bruktkjøp, og jeg kjøper bare akkurat den maten jeg vet jeg vil bruke, for å unngå matsvinn.

 

 

 

 

Dette høres kanskje stramt og kjedelig ut, men det er det ikke. Det har heller gått sport i dette, noe som også har gitt utslag på min egen økonomi, som en god bonus. Nå har Freia Premium også slått et slag for miljø, sjokoladeelskere og livsnytere som meg selv og lanserer for første gang økologisk sjokolade. De har kommet med to nye, økologiske varianter, “Øko” og “Øko Havsalt”. “Øko” består av 70 % kakao og “Havsalt” av 60 %. Produktene er økologisk merket, bønnene er fra den Dominikanske Republikk og er produsert gjennom Cocoa Life, et program for bærekraftig kakaoproduksjon.

 

 

Jeg har selvsagt testet sjokoladen og den er irriterende god. Irriterende fordi jeg klarer ikke å stoppe når jeg først har begynt, men “what to do?!” Å investere i egenkos er vel det mest bærekraftige man kan gjøre?! Er du ikke enig?

You May Also Like

Leave a Reply