SEARCH

Hva er nytelse for deg?

Hva er nytelse for deg?

//annonse

Slik vi lever i dag, tror jeg vi har større fokus på nytelse nå enn før, på godt og vondt. På mange måter snakker vi for mye om behovet for ”egentid” samtidig som vi jobber mindre enn før. Vi reiser mer, går mer på spa og tar behandlinger og tenker ofte at ”dette har jeg fortjent nå”. Vi sier til og med dette til vennene man omgås med, «dette har du fortjent nå», selv om kanskje arbeidsmengden ikke på langt nær så utfordrende som i mange andre land.

 

Processed with VSCO with a5 preset

 

På den andre siden jobber vi ekstra hardt for å skape et perfekt ytre, og vi blir aldri helt fornøyde. Vi skaper våre egne ”regler” for hvordan vi skal leve livet for å bli ”perfekte”…og plutselig blir nytelse en jobb og et svært kunstig og abstrakt begrep, der vi har gått på utsiden av symbolet for hva nytelse er. For er egentlig nytelse nytelse lengre? Har det blitt et stressmoment for å skape perfekte øyeblikk, altså en offentlig akseptert nytelse – fine øyeblikk i andres øyne?

 

Processed with VSCO with a5 preset

 

Nytelse er individuelt og en svært ærlig opplevelse av en situasjon, og vi trenger ikke like det samme. Nytelse for meg, er en slags belønning i hverdagen, der jeg oppriktig gleder meg til å oppleve noe, stort eller smått. Nytelse for meg er f.eks. en perfekt start på dagen ved å våkne i deilig sengetøy på en søndag, når det regner (ja faktisk) og jeg kan hente meg en kopp kaffe og litt sjokolade, og gå tilbake til sengen igjen. Søndagen har blitt min fridag og med frihet, følger nytelse for meg. Jeg nyter å ikke rekke noe, jeg nyter kaffen lengre, fordi jeg bare kan være i øyebikket, og jeg har faktisk alltid hatt Freia Premium i matskapet mitt de siste tre årene, som jeg nå endelig har teamet opp med. Mørk sjokolade føler jeg ikke er så ille som annen sjokolade – i tillegg har de fått noen smaker som har eliminert annen sjokolade for meg , også fordi annen sjokolade blir for søtt. Jeg er ikke så vant til for søte ting lengre på grunn av kostholdet mitt.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Jeg bor rett ved Meny, og der kjøper jeg alltid ”3 for 2” av den mørke sjokoladen, som er min ”guilty pleasure” når jeg trener slik jeg gjør.

Nytelse for meg er altså de små øyeblikkene, der jeg ikke trenger rekke noe, ikke har noe hengende over meg, og ikke trenger prestere for noen andre enn å bare være her og nå, for meg selv og gjøre akkurat det jeg selv ønsker…og litt sjokkis i hverdagen, hvorenn mye fokus på «sommerkropp» som ligger som styggen på ryggen, er ikke farlig. Jeg tenker; «to for helsa og 1 for kosen». 😉

 

Processed with VSCO with a5 preset

You May Also Like

Leave a Reply