SEARCH

Nytt fotografi inn i leiligheten – min egen bombe til trangsynthet og egen retning

Nytt fotografi inn i leiligheten – min egen bombe til trangsynthet og egen retning

En av mine norske favorittkunstnere, Christian Houge, har lenge inspirert meg på ulike plan. Nå har jeg endelig fått mitt eget verk av ham, hjemme hos meg selv. Han fortjener egentlig en helt egen vegg, men samtidig hyller jeg kreativiteten ved å sette han på mitt arbeidssted, foran et ganske sliten verk av en døende Jesus på korset fra 1800-tallet.

For meg er dette veldig symbolsk, og har en noe opprørsk tilnærming til min egen jobb, ved å plassere dette stående på skrivebordet på denne måten, og foran en mann som døde for alles synder, men som også står opp som en fugl fønix. Jeg kan ikke lenger forholde meg til alle regler som alle andre har skapt for meg og følte en enorm tiltrekning og relasjon til dette bildet, som ikke bare fargemessig koagerer med hvem jeg er, men som sier så mye om min egen frustrasjon over å være et kreativt menneske som må forholde meg til trangsynthet. Det er ingen bitterhet i dette, men en påminnelse om å frigjøre meg enda mer fra det jeg ikke ønsker å omgås, eller bli påvirket av.

Bildet er av en Beauchenne-studie, gjort i New York (nok er relasjon til mitt eget liv). Dette er altså en studie av en hodeskalle som har eksplodert, der hver enkelt del har blitt renset og satt sammen igjen. Disse var det mest vanlige i legevitenskapen for 100 år siden, for å forstå oss selv i anatomien.

For meg er dette bare utolig vakkert, slik vi mennesker er, men også utrolig kraftfullt i form av at det ofte føles som om mitt eget hode skal eksplodere i frustrasjon over å ikke bli forstått eller å bli ventende på sidelinjen den tiden det vil ta for å bli forstått.

For meg selv, er det nye tider i vente, og meget spennende tider. Om jeg får til det jeg har satt i gang i 2017, er det ikke lengre noen venting på sidelinjen. Dette bildet dro fram noe mer i meg enn jeg var forberedt på, da jeg besøkte Christian Houge på hans showroom for et par uker siden, og er meget, meget fornøyd.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

You May Also Like

Leave a Reply