SEARCH

En mørk jul mot lysere tider

En mørk jul mot lysere tider

Å pynte juletre synes jeg nesten har blitt en vitenskap. Jeg er ikke av typen som nødvendigvis må pynte med kuler og stash jeg har vokst opp med – jeg vil bare ha et pent tre, og det gjerne fra 1. desember, slik at jeg faktisk kan nyte julen før den er over. Tiden mellom lille julaften (når man tradisjon tro egentlig pynter treet) og Nyttårsaften går jo så raskt, så førjulstiden har for meg blitt den aller fineste, der jeg kan nyte alt i litt roligere former.

Når det kommer til juletreet, blir jeg aldri helt fornøyd. I år hadde jeg store planer for hvordan jula skulle bli. Jeg hadde til og med begynt å planlagt dette, mens jeg lå på en strand i Zanzibar. Men når alt kom til stykke, ønsket jeg ikke å bruke for mye penger på stash. Det eneste jeg var sikker på, var at jeg har vært dritt lei alt av som het kobber, gull og messing, og ville at treet mitt skulle bli så mørkt som mulig, og gjerne helsort, slik at det passer inn i leiligheten min nå, som har begynt å bli svært mørkt, men også desto mer rolig og behagelig.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Jeg skjønte raskt at om jeg bare skulle hatt helsort juletrepynt, ville det egentlig ikke synes noe mot den mørke granbaren. Jeg dro på et opphørssalg på Rainbow Fashion på Grønland, og kjøpte en rull med 25 meter bredt silkeband, som jeg spant rundt hele buska. Da fikk jeg iallefall en mørk base. Men for at det mørke skal komme frem, er det lurt med noen lyse elementer. Jeg fyllte på med noen borddekorasjoner og andre lange sølvgreiner fra Indiska, for å skape litt mer volum og kontrast, slik at det mørke kom mer frem.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Egentlig var planen min å fylle treet til randen, med svære, flotte kuler og unik dekor, som jeg blant annet var på jakt etter, da jeg var i New York for et par uker siden. Men jeg kom til slutt fram til at det blir for dumt å ruinere seg for å bare ha et tettpakka tre i stua over en kort tid. Denne jakten på det perfekte treet, ble bare litt av det grunneste laget, uansett hvor pyntesjuk man er, så valgte heller å bli fadder i Flyktninghjelpen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

 

Treet mitt ble ikke slik jeg hadde tenkt, men jeg er fornøyd. Nå er jeg heller ikke ikke i Oslo, der treet befinner seg, men i Nord Norge i kommunen der jeg kommer fra. Så treet mitt har allerede gjort nytten. Når jeg kommer tilbake, skal juletreet ned i kjelleren igjen, og kulene i sine respektive esker. Håper jeg ikke endrer smaken for mye til neste år, og komme fram til at gull og kobber er «the shit». Uansett er ikke det perfekte treet det viktigste i verden om man ikke har noen å dele det med. Ta vare på hverandre i julen.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset

You May Also Like

Leave a Reply