SEARCH

Gjennom mamma sine øyne

Gjennom mamma sine øyne

Min mamma har alltid vært snill mot alle. Min mamma har alltid tatt vare på alle rundt seg og delt av det hun har hatt. Min mamma er en av de personene som setter seg selv sist, og vil helst ikke være til bry for andre. Ja, jeg tror faktisk jeg har verdens mest uselviske mor.

Min mamma er også syk. Hun har Borreliose med co-infeksjoner. (Slik som Lars Monsen), som har utviklet seg fra et flåttbitt for mange år siden, og har dermed blitt ufør. Det er en ganske alvorlig sykdom, som ikke mange skjønner omfanget av, og det kan nok være vanskelig å sette seg inn i, selv for de nærmeste. Hun har gjennomgått mange behandlinger og brukt enormt mye penger på å holde seg på beina. Det er der pengene fra hennes uføretrygd har gått, og det er så vidt det rekker. Hun har dermed ikke råd til alt som alle andre på hennes alder har.

Denne sykdommen har gjort min unge mor mye svakere enn før, men hun har klart å ta flyet helt alene ned til meg i Oslo, for å besøke meg, og jeg ville selvsagt gjøre mitt beste for å ta vare på henne. Vi har kost oss masse med god, næringsrik mat. Jeg har sørget for en god dyne og en god pute og prøvd å være der så mye som jeg har kunnet. Vi har feiret bursdagen hennes her, og hun har fått nye klær og til og med en frisør som klipte henne her hjemme. Jeg tok fram TV´en i stuen for at det kunne være noe selskap mens jeg var borte, men til mitt store sjokk og fortvilelse sa hun at hun ikke kunne se på TV – så det var ikke så farlig. Hun ville jo selvsagt ikke være til bry.

Jeg skjønte ikke hvorfor hun ikke kunne se på TV – det har vi jo alltid gjort. Men hun forklarte at brillene hennes ble knust i februar, og at hun ikke har hatt råd til å kjøpe nye. Dette knuser en sønns hjerte og jeg visste ikke helt hva jeg skulle gjøre. Jeg ringte til Specsavers og forklarte situasjonen. De ville så gjerne hjelpe til og som en del av hennes bursdagspresang fikk vi begge to synstest og briller av dem.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Processed with VSCO with a5 preset
Nydelige briller fra Tommy Hilfiger

 

Brillene kom for tre dager siden, og da vi dro tilbake til Specsavers-butikken på Grønland, og hun fikk brillene på og sa på godt nordnorsk: ”Åh, er det sånn du ser ut” – begynte tårene å trille. Jeg prøvde å skjule det så godt jeg kunne, men å tenke på at min egen mor ikke har en helt enkel hverdagsting som et par briller, er helt forferdelig…. og nå renner tårene igjen.

Mamma har skrytt av damene i butikken etter besøket vårt, og jeg kan ikke annet enn å være helt enig med henne. Hun har ALDRI opplevd slik kunnskap og service hos noen annen optiker før, og hun fikk forklaringer på en del ting ingen andre har tatt seg bryet med å fortelle henne tidligere.

Jeg vil bare takke Specsavers og de fantastiske jentene på Grønland så enormt mye for en fantastisk behandling av oss begge to, men særlig for at de tok så godt vare på min mamma. De besitter en helt unik fagkunnskap, og har til og med en medarbeider med medisinsk bakgrunn, noe som var til ekstra stor nytte.

Takk Specsavers – dere lever virkelig opp til navnet deres.

 

Specsavers har levert briller og synstest.

You May Also Like

2 Comments

  • Bente H. Yven 16. september 2016 16:53

    Så utrolig fint sagt av deg Storm,du er bare god og snill som tar så godt vare på mammaen din,hils henne <3

    • Helen 17. september 2016 11:38

      Utrolig godt å lese! Du er virkelig litt av en sønn, du Storm! En kjempestor klem til deg og mamma <3

Leave a Reply