SEARCH

Hadde du bare vært hetero…

Hadde du bare vært hetero…

Foto: Nina Buzzi / ninabuzzi.com

Vi omgås med alle mulige mennesker dag etter dag. Vi er alle unike på vår egen måte, og de fleste av oss har fått en ganske god innføring i hva skikk og bruk og klassisk dannelse angår, for å kunne kommunisere med respekt på tvers av våre ulikheter. Men, det er ikke alle spilleregler og sosiale koder som er like etablerte for måten vi omgås, og som homofil mann får jeg slengt mange merkelige fraser mot meg…fordi jeg er homo.

Mulig det er ment som komplimenter, og ja, jeg skjønner at det egentlig er det, men det som er ment vel, er egentlig bare utrolig frekt og jævlig ignorant. Jeg snakker om den gode, gamle frasen; «hadde du bare vært hetero», og en enda verre; «what a waste»…

Ja, hva om, lurer jeg på? Og sjelden kommer det mer ut av denne lille merksnodige frasen, som ofte kommer fra damer som kunne vært min mor. Jeg vet ikke helt hva fortsettelsen på setningen (som ikke er fullstendig) da kunne lignet på, men der er det bare fantasien som setter grenser for dere som leser, og den er nok skitnere enn det jeg har lyst å skrive her.

Hva er det egentlig som menes med dette? Er det en litt lite gjennomtenkt måte å si at du synes jeg er pen, eller baserer du bare hele min verdi i muligheten du har for å ligge med meg? Jeg synes det er utrolig irriterende å i det hele tatt bli vurdert, til og med på utseendet, basert på min legning, og at legningen bare blir til underholdning.

Hva om jeg var hetero?! Jeg hadde nok ikke ligget med 90 prosent av dere som i det hele tatt tør å komme med denne frasen OG en annen ting, og ganske viktig ting;  jeg er glad for å være homo!! Kan du tenke deg til; JEG ER GLAD FOR DET – og det må respekteres! Så om jeg bare hadde vært hetero….skulle det ha gjort meg til et bedre menneske, eller er jeg fremdeles annenrangs fordi jeg liker akkurat samme forplantningsorganet som du selv? For det er akkurat det det høres ut som; at jeg da ikke er god nok – og det slår rett tilbake på deg selv.

Damer; skjerp dere! Dere som har kjempet en lang kamp mot seksuell trakassering på jobben, gjør faktisk noe lignende selv her, og det er ikke kult. Jeg er ikke noe underholdningsobjekt, bare fordi jeg ligger med menn, og iallefall ikke annenrangs, så tenk dere litt mer om neste gang du lirer den setningen av deg. Som jeg håper alle har fått med seg i den siste tiden, er ikke homokampen over, derfor reagerer jeg enda mer på det som sikkert er «småting» for andre. Komplimenter er alltid hyggelig, men; I´m not a waste!

 

You May Also Like

4 Comments

  • Bente 14. juli 2016 21:58

    Så sant! Godt du sier fra, og helt enig i at folk ikke er «bortkastet» om de er homofile. Det er faktisk frekt med sånne kommentarer,og tror ikke de som sier sånt tenker over det.

  • Mari 17. juli 2016 10:31

    Hei:) denne setningen kjenner jeg meg igjen i, misforstå meg rett, jeg har ikke brukt den mye. Kun til 1 person og det er en god kompis som er skeiv. Jeg hadde aldri sagt det til 1 jeg ikke kjente. men igjen til poenget i innlegget, hvorfor sier damer dette? Jo fordi de mener du er veldig flott og sikkert en veldig fin personlighet:)) det er ett slags skjult kompliment for; du er drømme mannen. Husk det neste gang de sier det?

  • janne 24. oktober 2016 00:11

    hei intresang artikkel 🙂

Leave a Reply