SEARCH

Jeg har blitt utsatt for svindel

Jeg har blitt utsatt for svindel

Foto: Heidi Kierulf

I all oppmerksomhet rundt mitt noe overveldende og overraskende salg, har noen forsøkt å sko seg på min annonsering på Finn.no og det på en ganske så snedig måte. Svindlere på nett er ikke noe nytt, og jeg har ikke tall på hvor mange slektninger jeg ikke visste at jeg hadde, som har klappa sammen og tredd på seg trefrakken for så å etterlate meg mange, mange herlige millioner, fordi jeg visstnok var den eneste og næreste slektning som de under den stusselige lille torva de ble lagt under, hadde. For å få overført disse millionene, må man sende over all personlig informasjon for å kunne leve et økonomisk ubekymra liv så lenge man lever. Fristende? Millioner ja takk, men NEI! Komisk? JA – absolutt noe underholdningsverdi i å høre at Maramba Tuktuksana Pedersen har skjenket meg et liv i luksus, men slike forsøk på å gnafse til seg mine kontonummer med passord etcetera, etcetera funker like lite på meg som håret til Donald gjør på Trump.

Men nå har jeg blitt kontaktet av Caroline Sandberg. Jeg sier navnet hennes fordi hun ikke heter det. Hun kontakter meg ikke via en direktelink på mailen fra Finn.no, men via en SMS der hun ber meg kontakte henne på hennes egen email-konto. (I etterkant kommer jeg på at jeg har ikke gitt ut mitt telefonnummer på denne annonsen, så denne må hun ha brukt tid på å lete opp et eller annet sted) Hun ville så veldig gjerne ha min skjenk fra Halvor Bakke men trengte å ta en nærmere titt på den, og ba meg sende over nærbilder av den for å se på eventuelle skader. Om tilstanden var god nok ville hun overføre penger gjennom Paypal og et frakteselskap ville komme å hente den for henne. Dette virket jo greit nok….

Jeg stusset forøvrig litt på at hun ville snakke engelsk, selv om hun var åpenbart norsk (eller svensk). Men med så mange rarieteter man har møtt opp gjennom årene, er det ingenting som overrasker meg lengre, og hun kunne godt ha vært en rikmannsfrue som var litt for høy i det overblonderte, extensionsbesatte håret og litt for god for Norge til å bruke deres noe uraffinerte språk. Hvem vet?! Jeg lot den iallefall passere.

Jeg ryddet ut av skjenken, vasket og ga den et ekstra strøk med trebehandling, slik at den skulle bli fin og klar til både bilder og henting. Bildene ble sendt over, og noen timer senere sa hun at hun var fornøyd med det hun så på bildene, og ba om emailaddressen linket til min Paypal-konto.

Hennes måte å kommunisere på, var litt rar og annerledes enn det jeg har erfart tidligere, men jeg lot den også passere og ga henne min mail-addresse. Det var ingen koder eller passord involvert, så jeg tenkte at OM det skulle være svindel, så ville ikke bare å si min email-addresse utgjøre en stor risiko. Den kan hvemsomhelst få tak i.

Hun overfører pengene.

Bekreftelsesmail fra Paypal
Bekreftelsesmail fra Paypal

Men så… denne bortskjemte vestkantsfruen (jeg har laget en egen fantasiverden der hun er denne noe eksentriske damen, med stor blondt hår, silikon i begge hyllene og er vant med å få andre til å jobbe for seg, fordi hun har penger til å gjøre det) sier altså at hun har overført pengene, og ber meg gå bort til min datamaskin (spooooooky) og lese bekreftelsesmailene fra Paypal, for å se at pengene er overført. Det har da oppstått et problem med frakteselskapet, da de må ha penger overført via Western Union (weird, weird, weird) før de kommer og henter skjenken. Hun har overført meg ekstra 3500,- til frakteselskapet og 300,- kroner for et gebyr i Western Union, og vil nå altså at jeg skal bruke min tid for å gå til Western Union og overføre penger til dette frakteselskapet for henne. Og DA er det alle mine tidligere varsellamper virkelig slår i full alarmberedskap. Du får ikke selveste spissen av ilandslaget til å springe rundt å gjøre tjenester for deg på kommando, og iallefall ikke når dette åpenbart er et forsøk på svindel. Men et grundig forsøk.

Bekreftelsmail to fra Paypal
Bekreftelsmail to fra Paypal

Mailene fra Paypal har de gjort en effort med, men kommer selvsagt ikke fra PayPal.

Ingenting har kommet inn på min egen Paypal-konto.

«Fraktselskapet» befinner seg visttnok i Istanbul.

Og gjennom finn.no skal du ikke trenge å benytte deg av Western Union for å få et møbel fraktet.

Jeg synes forsåvidt dette var litt underholdene, men selvsagt svææært irriterende og veldig skummelt. At noen sitter et sted i verden, fanger opp en tilfeldig annonse på Norske finn.no, lager et navn og begynner å spesialkomponere mailer for å lage en særiøs korrespondanse der de ber om å få sendt ekstra bilder for å skape et slags forhold og en slags tillitt mellom selger og kjøper er foruroligende. At de i tillegg fikk tak i telefonnummeret mitt, uten at den stod i annonsen, var også spesielt. Jeg har ikke blitt utsatt for et slikt svindelforsøk tidligere, fordi alle de andre gangene har det vært ekstremt åpenbart. Denne var skreddersydd til meg, så jeg velger nå å skreddersy en løsning, som involverer finn.no, Paypal og Politiet, i retur.

Bare én ting; til morgenen i dag våkner jeg opp til en ny mail fra «skjønne» Caroline Sandberg. Der står det; «Hello, am just wondering what is going as I have completed the transfer to you but am yet to hear back from you or should I be worried? Kindly get back to me asap.»

Har dere et svar til henne på denne mailen?

Jeg vil gjerne svare; «yes Caroline, you should be very worried», men har «hun» egentlig noen grunn til det? Vil en anmeldelse på slikt i Norge føre med seg noe og vil Finn.no i det hele tatt kunne gjøre noe med dette? Dette lurer jeg på og saken sendes herved direkte over til Finn.no, og jeg vil komme tilbake med utfallet senere.

You May Also Like

10 Comments

 • Kat 3. juni 2016 10:07

  Ekkelt..
  Jeg mener man bør anmelde forhold som dette så vi får frem alle mørketall. Jeg skjønner at det er frustrerende å bruke mye tid på en anmeldelse som man kanskje ikke får noe igjen for. Men hvis statistikken viser at en type kriminalitet øker, så må det bli fokusert mer på! Så kanskje neste gang dette skjer med noen, så får det en konsekvens.. Det er lov å håpe, men vi må uansett gjøre det vi kan for at det skal bli tydelig for alle at dette er et stort problem!
  Ha en strålende dag ?

 • Daniel Miller 3. juni 2016 10:22

  Ganske så ekkelt det derre… Skjedde lignende med meg når jeg skulle selge en Chanel veske, men stoppet før det gikk så langt, fordi personen ville sende 43.000kr i posten for hun ville ikke betale over nett, da skurret det litt hos meg, hvis man har 43.000kr å bruke på en veske så har man ikke noe å frykte å betale over nett.. Og det viste seg at damen ville ha vesken før jeg hun sendte penger… Haha men du får svare henne at du har meldt alt til politiet og hun bør være så redd hun aldri har hvert før + ønske henne lykke til med det som er i vente ?? OG du skjenken er nydelig!!

  • Storm Pedersen 3. juni 2016 11:57

   Ja, veldig ekkelt!! Ha ha, bra du ikke sendte vesken over til henne. Jeg skal ønske henne hell og lykke 😉 …takker, jeg synes også skjenken er skikkelig fin. 🙂

 • Sonja Durand 3. juni 2016 11:02

  Skikkelig ugreit. Noen legger så mye i det, at det jammen er lett å bli lurt. Fikk selv en slik bekreftelse, en gang, om at betaling var gjort via Paypal, alt så greit ut. Men så fikk jeg en bekreftelsesmail til, med en aldri så liten skrivefeil i (godt jeg er god i engelsk), og tok kontakt med paypal som bekreftet at denne ikke kom fra dem. Jeg meldte det inn, men vedkommende fikk iallefall ikke varene sine.
  Paypal vil gjerne ha kontaktinfo., for de har egne team på slikt.

  • Storm Pedersen 3. juni 2016 11:55

   Godt du er god i Engelsk. De går bare hardere og hardere til verks disse svindlerne så begynner nesten å bli lettere å bli overbevist av dem enn av salgsagentene på de gode gamle Tupperware-partyene 😀 Skal ta kontakt med Paypal. Ha en god helg!

 • Henriette L 3. juni 2016 11:47

  Gratulerer. Helt usannsynlig uinteressant lesning.

  • Storm Pedersen 3. juni 2016 11:51

   Gratulerer – du har fått meg til å smile Teodor Brunsvik.

 • Lilli 3. juni 2016 16:37

  Helt sykt hva folk får seg til å gjøre. Tenker på hvor mange har de egentlig klart å lure? Forferdelig trist egentlig.

  • Storm Pedersen 13. juni 2016 07:54

   Veldig irriterende og trist ja! Ha en deilig uke! 🙂

Leave a Reply